Čas čítania
menej ako1 minúta
Tradičný smotanový posúch
marec 21, 2013 - 11:57
Čo si upečiete v dnešný upršaný štvrtkový deň? My sme dostali chuť na domácu slovenskú kuchyňu...
Tradičný smotanový posúch
Suroviny:
- 400 g polohrubej múky
- 1/2 kocky droždia
- 300 až 500 ml vlažného Babička mlieka polotučného
- 100 až 200 ml oleja
- 1 ČL kryštálového cukru
- soľ
- 1 téglik Babička smotany kyslej
- 1 vajce
- podľa chuti čerstvý kôpor
Postup:
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme kvasnice a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ. Vypracujeme redšie cesto a necháme asi 1/2 hodinu kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Hlbší plech vytrieme olejom, alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie. V miske zmiešame smotanu, vajce a nadrobno nasekaný kôpor. Natrieme na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.
Dobrú chuť!
Autor: RED
Foto: Babička
Komentáre